Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania w SP5

W Szkole Podstawowej nr 5 im. Noblistów Polskich w Gołdapi obchody tego dnia stały się już tradycją. Konkurs ,,Jedz smacznie i zdrowo” 8 listopada został zorganizowany już po raz trzeci.

Wszystkie klasy przygotowały wiele pysznych i zdrowych potraw, które można było kupić na kiermaszu. Jeden wybrany przysmak oceniało jury w składzie: Ewa Bogdanowicz-Kordjak, Anna Makowska, Edyta Lampart-Symko, Urszula Guziewska, Lilia Szymko, Grażyna Mentel i Bogna Bogatkiewicz.

Dużą atrakcją okazał się carving (rzeźbienie w owocach i warzywach), który zaprezentowały uczennice ZSZ w Gołdapi – absolwentki gimnazjum. Temat zdrowego stylu życia i jedzenia jest bardzo ważny, dlatego cieszymy się, że inne szkoły idą w nasze ślady i również go rozpowszechniają.


Aktualności

Powiązane artykuły