Warsztaty kulinarne w „Trójce”

W środę w Szkole Podstawowej nr 3 im. Tadeusza Kościuszki w Gołdapi odbyły się warsztaty kulinarne prowadzone przez pana Adama Orzechowskiego reprezentującego firmę Develey.

Wzięły w nim udział nasze panie kucharki, które chciały poznać nowe produkty i podszkolić swoje umiejętności kulinarne. Uczestnicy warsztatów mieli okazję spróbować produktów Develey oraz wziąć czynny udział w przygotowaniu smacznych i zdrowych potraw.

Wspólnie przygotowano: makaron bezglutenowy rummo z tuńczykiem i kukurydzą w sosie sezamowym, makaron tagliatelle z indykiem w sosie z pomarańczowych warzyw oraz pulpeciki wołowe z kaszą jęczmienną w sosie serowym.

Warsztaty przebiegały w miłej atmosferze. Wszyscy uczestnicy poznali nowe przepisy i smaki degustując przygotowane potrawy. Była to okazja do wymiany doświadczeń i dużo inspiracji do dalszej pracy.


Aktualności

Powiązane artykuły