W czasie poniedziałkowego Święta Sękacza w Żytkiejmach, jedną z atrakcji było pieczenie sękacza-giganta. Młody turysta z Gdyni, Janek Krążel (na zdjęciu w niebieskiej koszulce) spędził z aparatem blisko półtorej godziny dokumentując proces powstawania tego niecodziennego wypieku. Prezentujemy unikalny materiał szkoleniowy, zdradzający tajniki tradycyjnego wypieku sękaczy, być może zachęci kogoś do naśladownictwa.
Powiązane artykuły
-
Policjanci zatrzymali pijanego kierowcę i odzyskali skradzione auto
Skuteczne działania gołdapskich policjantów doprowadziły do zatrzymania 30-latka, który ukradł osobowego volkswagena i podróżował nim pijany.... -
Piątkowa sesja Rady Powiatu
Posiedzenie rozpocznie się o 13:00. Niżej program oraz link do transmisji i retransmisji: https://esesja.tv/transmisje_z_obrad/286/rada-powiatu-w-goldapi.htm -
Podsumowanie policyjnych działań „NURD”
W czwartek gołdapscy policjanci Zespołu Ruchu Drogowego objęli szczególnym nadzorem rejony przejść dla pieszych oraz przejazdy...