Wielkanoc jest najstarszym i najważniejszym świętem chrześcijańskim. Uczniowie klasy Ic z Jedynki poznawali zwyczaje i tradycje wielkanocne, robili cekinowe pisanki i kolorowe palmy. 18 marca spotkali się w pracowni gastronomicznej ZSZ. Pani Małgorzata Tałejszys i jej uczniowie uczyli nas, jak wypiekać pyszne pachnące baranki, pisanki, babeczki i zajączki.
Po ostygnięciu dekorowaliśmy ciastka różnokolorowymi lukrami i barwnymi ozdobami. Wszystkie słodkości uczniowie mogli zabrać do domu, z czego niezmiernie się cieszyli.
Serdecznie dziękujemy pan Gosi i profesjonalnym asystentom za wspaniałe kulinarne zajęcia.
Dziękujemy mamom pani Izie Słowikowskiej i pani Ani Strecha, dzięki którym mogliśmy zwiedzić pracownie szkoły zawodowej i technikum.
Klasa Ic i Ewa Szorc