Nasze pachnące i kolorowe baranki

SAM_7083Wielkanoc jest najstarszym i najważniejszym świętem chrześcijańskim. Uczniowie klasy Ic z Jedynki  poznawali zwyczaje i tradycje wielkanocne,  robili cekinowe pisanki i kolorowe palmy. 18 marca spotkali  się w pracowni gastronomicznej  ZSZ. Pani Małgorzata Tałejszys i jej uczniowie  uczyli  nas, jak  wypiekać pyszne pachnące baranki, pisanki,  babeczki i zajączki.

Po ostygnięciu  dekorowaliśmy ciastka różnokolorowymi lukrami i barwnymi ozdobami. Wszystkie słodkości uczniowie mogli zabrać do domu, z czego niezmiernie się cieszyli.

Serdecznie dziękujemy pan Gosi i profesjonalnym asystentom za wspaniałe kulinarne zajęcia.

Dziękujemy mamom pani Izie Słowikowskiej i pani Ani Strecha, dzięki którym mogliśmy zwiedzić  pracownie szkoły zawodowej i technikum.

Klasa Ic  i Ewa Szorc

 


Aktualności

Powiązane artykuły