Kolejny sukces gołdapskich Miodów Mazur

miody_z_mazur_22

miody_z_mazur_22Około 100 produktów zgłoszono do regionalnego konkursu „Smaki Warmii, Mazur i Powiśla na stołach Europy”. Nagrody przyznawano w kilku kategoriach. Kolejny sukces odniosła gołdapska firma „Miody Mazur” Piotra Kondraciuka i Pawła Murzyna.

Konkretnie w kategorii produktów regionalnych doceniono miód wielokwiatowy.

Natomiast za najlepsze tegoroczne potrawy regionalne jury uznało pieczoną kaczkę z sosem śliwkowym i flaczki z lina z grzybami.

Finał VII edycji konkursu odbył się wczoraj w Olsztynie. Przewodniczącym jury był dr Grzegorz Rusak.

 


Aktualności

Powiązane artykuły

2 komentarzy do “Kolejny sukces gołdapskich Miodów Mazur

  1. Józef Kiszkorno

    Gratulacje!. Szkoda, że w Gołdapi nie ma w publicznej sprzedaży takich nagrodzonych miodów z odpowiednia informacją. Sam chętnie bym takowy „specjał” kupił. Pewnie chętnych do zakupu byłoby więcej.

     
    1. Bywają chyba w Centrum Promocji Regionu. Przynajmniej bywały.