Około 100 produktów zgłoszono do regionalnego konkursu „Smaki Warmii, Mazur i Powiśla na stołach Europy”. Nagrody przyznawano w kilku kategoriach. Kolejny sukces odniosła gołdapska firma „Miody Mazur” Piotra Kondraciuka i Pawła Murzyna.
Konkretnie w kategorii produktów regionalnych doceniono miód wielokwiatowy.
Natomiast za najlepsze tegoroczne potrawy regionalne jury uznało pieczoną kaczkę z sosem śliwkowym i flaczki z lina z grzybami.
Finał VII edycji konkursu odbył się wczoraj w Olsztynie. Przewodniczącym jury był dr Grzegorz Rusak.
Gratulacje!. Szkoda, że w Gołdapi nie ma w publicznej sprzedaży takich nagrodzonych miodów z odpowiednia informacją. Sam chętnie bym takowy „specjał” kupił. Pewnie chętnych do zakupu byłoby więcej.
Bywają chyba w Centrum Promocji Regionu. Przynajmniej bywały.