Gofry i tosty bardzo szybko znikały z talerzy

W kwietniu w ramach lekcji zajęć technicznych uczniowie klasy III gimnazjum odbyli zajęcia kulinarne, podczas których przygotowywali zdrowe kanapki, sałatki i surówki, przystawki na zimno (szaszłyki owocowe, szaszłyki mięsno–warzywne), gofry , tosty oraz desery i koktajle (w dniu 8 maja).

 

Kanapki, gofry i tosty uczniowie sprzedawali podczas przerw śródlekcyjnych koleżankom i kolegom z gimnazjum i szkoły podstawowej. Szczególnym zainteresowaniem wśród dzieci cieszyły się gofry i tosty, które bardzo szybko znikały z talerzy.

Zajęcia kulinarne były okazją do nauki przyrządzania zdrowych posiłków, integrowały poszczególne grupy uczniów, uczyły organizacji czasu oraz dały możliwość poznania smaków przygotowanych potraw. Zajęcia te zorganizowane zostały też w ramach realizowanego przez nas ogólnopolskiego programu „Trzymaj formę”.

Anna Krygier

 


Aktualności

Powiązane artykuły