Uczniowie klasy I technikum żywienia i usług gastronomicznych Zespołu Szkół Zawodowych w Gołdapi pod kierunkiem mgr inż. Małgorzaty Tałejszys, przeprowadzili zajęcia pod hasłem „Karnawał w polskiej kuchni”. Pasjonaci gastronomii smażyli tradycyjne słodkości.
Wśród tegorocznego asortymentu znalazły się pączki z pysznym nadzieniem, róże karnawałowe, obwarzanki serowe, pączki serowe w lukrze rumowo-pomarańczowym oraz gniazdka poznańskie.
Przywiązujemy ogromną wagę do poznawania i pielęgnowania tego, co stanowi nasze Dziedzictwo Narodowe. Uczniowie kształtowali swoje umiejętności kulinarne, ale też współpracę w grupie oraz zasady kultury i etyki. Przygotowane wyroby były poddane ocenie.
Zwyciężyły klasyczne pączki luksusowe, wykonane przez Julię Kalinowską i Martynę Komarowską. Gratulujemy!